Delicje
- 1 biszkopt
- 2 Budynie o smaku śmietankowym
- 1 Galaretka o smaku cytrynowym
- 3 szklanki mleka
- 0,5 kostki margaryny
- 1 polewa czekoladowa
Przekroić zimny biszkopt na 2 części, górną odkładamy i wycinamy kieliszkiem kółka w równych ostępach. w 3 szkl. mleka gotujemy budyń, dosypujemy cukier w ilości podanej na opakowaniu i wkładamy margarynę. Gorący wylewamy na dolną część biszkoptu i przykrywamy "dziurawą" górą, lekko dociskamy i odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie robimy galaretkę tak jak jest napisane na opakowaniu, gęstniejącą galaretkę nakładamy łyżką w dołki na biszkopcie i nakrywamy kapturkami lekko dociskając. Posypujemy pudrem lub robimy esy-floresy z polewy czekoladowej. Dodatkowo można włożyć w dołki owoce i zalać galaretką o tym samym smaku. Życzę smacznego!
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Podziel się opinią
Komentarze