Trwa ładowanie...
d3ar0xz
d3ar0xz

Delicje

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
  • 1 biszkopt
  • 2 Budynie o smaku śmietankowym
  • 1 Galaretka o smaku cytrynowym
  • 3 szklanki mleka
  • 0,5 kostki margaryny
  • 1 polewa czekoladowa
Przepis

Przekroić zimny biszkopt na 2 części, górną odkładamy i wycinamy kieliszkiem kółka w równych ostępach. w 3 szkl. mleka gotujemy budyń, dosypujemy cukier w ilości podanej na opakowaniu i wkładamy margarynę. Gorący wylewamy na dolną część biszkoptu i przykrywamy "dziurawą" górą, lekko dociskamy i odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie robimy galaretkę tak jak jest napisane na opakowaniu, gęstniejącą galaretkę nakładamy łyżką w dołki na biszkopcie i nakrywamy kapturkami lekko dociskając. Posypujemy pudrem lub robimy esy-floresy z polewy czekoladowej. Dodatkowo można włożyć w dołki owoce i zalać galaretką o tym samym smaku. Życzę smacznego!

Przepis dodał użytkownik Gosia25

d3ar0xz

Podziel się opinią

Share
d3ar0xz

d3ar0xz
d3ar0xz
d3ar0xz