Delicje

Obraz

Składniki

  • 1 biszkopt
  • 2 Budynie o smaku śmietankowym
  • 1 Galaretka o smaku cytrynowym
  • 3 szklanki mleka
  • 0,5 kostki margaryny
  • 1 polewa czekoladowa

Przepis

Przekroić zimny biszkopt na 2 części, górną odkładamy i wycinamy kieliszkiem kółka w równych ostępach. w 3 szkl. mleka gotujemy budyń, dosypujemy cukier w ilości podanej na opakowaniu i wkładamy margarynę. Gorący wylewamy na dolną część biszkoptu i przykrywamy "dziurawą" górą, lekko dociskamy i odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie robimy galaretkę tak jak jest napisane na opakowaniu, gęstniejącą galaretkę nakładamy łyżką w dołki na biszkopcie i nakrywamy kapturkami lekko dociskając. Posypujemy pudrem lub robimy esy-floresy z polewy czekoladowej. Dodatkowo można włożyć w dołki owoce i zalać galaretką o tym samym smaku. Życzę smacznego!

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl
Wybrane dla Ciebie
W Polsce mało popularny owoc. Gdy zobaczysz w sklepie, kupuj bez wahania
W Polsce mało popularny owoc. Gdy zobaczysz w sklepie, kupuj bez wahania
Wystarczy pół szklanki dziennie. Zapobiega miażdżycy i przeciwdziała osteoporozie
Wystarczy pół szklanki dziennie. Zapobiega miażdżycy i przeciwdziała osteoporozie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
Rzadko pojawia się na naszych stołach, a poleca się je dzieciom. Świetne na serce, kości i rozwój mózgu
Rzadko pojawia się na naszych stołach, a poleca się je dzieciom. Świetne na serce, kości i rozwój mózgu
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Wygląda i smakuje jak deser, a odżywia ciało jak pełnowartościowy posiłek
Wygląda i smakuje jak deser, a odżywia ciało jak pełnowartościowy posiłek
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne