Składniki
- SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
- ?cebula
- ?40 dag mieszanego mięsa mielonego
- ?czerwona papryka
- ?po puszce fasoli czerwonej, zielonej fasolki i kukurydzy
- ?olej
- ?2 łyżki koncentratu pomidorowego
- ?1/2 łyżeczki suszonej ostrej papryki
- ?4 łyżki startego żółtego sera
- ?sól
- ?pieprz
Przepis
Przygotowanie: 25 min
Przepis
Porcja: 300 kcal
Przepis
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
Przepis
?cebula
?40 dag mieszanego mięsa mielonego
?czerwona papryka
?po puszce fasoli czerwonej, zielonej fasolki i kukurydzy
?olej
?2 łyżki koncentratu pomidorowego
?1/2 łyżeczki suszonej ostrej papryki
?4 łyżki startego żółtego sera
?sól
?pieprz
Cebulę obierz, posiekaj, zesmaż na oleju. Dodaj mięso, smaż 5 min, często mieszając. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, smaż jeszcze 5 min. Wrzuć osączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw pikantnie solą, pieprzem i papryką (możesz też podlać odrobiną wody lub bulionu). Przykryj i duś ok. 10 min. Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem.
Przepis
To danie doskonale sprawdza się jako sos do makaronu. Możesz także podawać je jako farsz do naleśników lub warzyw czy sos do placków ziemniaczanych.