Danie meksykańskie

Obraz

Składniki

  • SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
    • ?cebula
  • ?40 dag mieszanego mięsa mielonego
  • ?czerwona papryka
  • ?po puszce fasoli czerwonej, zielonej fasolki i kukurydzy
  • ?olej
  • ?2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ?1/2 łyżeczki suszonej ostrej papryki
  • ?4 łyżki startego żółtego sera
  • ?sól
  • ?pieprz

Przepis

Przygotowanie: 25 min

Przepis

Porcja: 300 kcal

Przepis

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Przepis

?cebula
?40 dag mieszanego mięsa mielonego
?czerwona papryka
?po puszce fasoli czerwonej, zielonej fasolki i kukurydzy
?olej
?2 łyżki koncentratu pomidorowego
?1/2 łyżeczki suszonej ostrej papryki
?4 łyżki startego żółtego sera
?sól
?pieprz
Cebulę obierz, posiekaj, zesmaż na oleju. Dodaj mięso, smaż 5 min, często mieszając. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, smaż jeszcze 5 min. Wrzuć osączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw pikantnie solą, pieprzem i papryką (możesz też podlać odrobiną wody lub bulionu). Przykryj i duś ok. 10 min. Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem.

Przepis

To danie doskonale sprawdza się jako sos do makaronu. Możesz także podawać je jako farsz do naleśników lub warzyw czy sos do placków ziemniaczanych.

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości