Składniki
- SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
 - ?cebula
 
- ?40 dag mieszanego mięsa mielonego
 - ?czerwona papryka
 - ?po puszce fasoli czerwonej, zielonej fasolki i kukurydzy
 - ?olej
 - ?2 łyżki koncentratu pomidorowego
 - ?1/2 łyżeczki suszonej ostrej papryki
 - ?4 łyżki startego żółtego sera
 - ?sól
 - ?pieprz
 
Przepis
Przygotowanie: 25 min
Przepis
Porcja: 300 kcal
Przepis
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
Przepis
?cebula
?40 dag mieszanego mięsa mielonego
?czerwona papryka
?po puszce fasoli czerwonej, zielonej fasolki i kukurydzy
?olej
?2 łyżki koncentratu pomidorowego
?1/2 łyżeczki suszonej ostrej papryki
?4 łyżki startego żółtego sera
?sól
?pieprz
Cebulę obierz, posiekaj, zesmaż na oleju. Dodaj mięso, smaż 5 min, często mieszając. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, smaż jeszcze 5 min. Wrzuć osączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw pikantnie solą, pieprzem i papryką (możesz też podlać odrobiną wody lub bulionu). Przykryj i duś ok. 10 min. Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem.
Przepis
To danie doskonale sprawdza się jako sos do makaronu. Możesz także podawać je jako farsz do naleśników lub warzyw czy sos do placków ziemniaczanych.