WP
WP

Cztery pory roku - Przepis

Trwa ładowanie...
Cztery pory roku
Podziel się
Składniki
  • ciasto:
  • 50 dag mąki
  • 3 dag drożdży
  • szklanka wody
  • łyżka oliwy
  • tłuszcz do formy, sól
    • wierzch:
  • szklanka przecieru pomidorowego 15 dag szynki 20 dag pieczarek
  • 4 karczochy z puszki
  • 2 łyżki oliwy
  • 20 dag sera mozzarella
  • oregano, sól
Przepis

Mąkę i drożdże wymieszaj z letnią wodą następnie dodaj łyżkę oliwy - wyrób ciasto i odstaw je do wyrośnięcia. Wysmaruj formę tłuszczem, po czym wyłóż ją ciastem.
Karczochy odsącz, pokrój na grube plastry i polej oliwą. Oczyszczone, umyte i pokrojone pieczarki uduś. Ciasto posmaruj przecierem pomidorowym.
Pizzę podziel na cztery części. Na jednej z nich ułóż pieczarki, na drugiej plasterki szynki, na trzeciej - karczochy, czwartą pozostaw posmarowaną jedynie przecierem pomidorowym. Na wierzchu ułóż ser pokrojony na cienkie plasterki.
Pizzę posyp oregano i piecz w średnio nagrzanym piekarniku mniej więcej przez 30 minut.

Przepis dodał użytkownik pmakowska3

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP