Trwa ładowanie...
d39bdyg
12-01-2009 13:35

Czosnek w oliwie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d39bdyg
Składniki
  • 4 główki czosnku
  • 0,75 l oliwy
  • 5 listków laurowych
  • 8 gałązek tymianku
  • 1,5 łyżki pieprzu najlepiej świeżo zmielonego
Przepis

Ząbki czosnku rozdzielamy ale nie obieramy ich z osłonek. Wkładamy je do garnka i zalewamy oliwą. Dodajemy liście laurowe, tymianek i pieprz. Garnek ustawiamy naśrednim ogniu i podgrzewamy 20 minut. Należy uważać aby nie zagotować oliwy. Oliwa musi by gorąca ale nie dopuścić do jej zagotowania. Odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia. Przekładamy do słoików. Marynowany czosnek jest idealny do mięs, tostów, ryb. Czosnek taki trzeba przechowywać w lodówce. Przydatność do spożycia około miesiąca

Przepis dodał użytkownik kuchmajster

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d39bdyg
d39bdyg
d39bdyg
Więcej tematów
d39bdyg

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj