Magdalena Pomorska18 grudnia 2017, 11:30ZAPISZ ZAPISANO UDOSTĘPNIJSKOMENTUJCo zaskoczy nas w kuchni przedwojennej? Monika Śmigielska, blogerka i autorka książki "Kuchenny Kredens Polska kuchnia przedwojenna", opowiedziała o sekretach kuchni naszych babek. Danie, które może nas zaskoczyć to m.in. budynie, podawane w wystawnych wazach. książka kucharska polska kuchnia kuchnia polska Zwiń opis materiału Rozwiń opis materiału Odkryj więcej Kluski, które zawstydzą leniwe i kopytka. Do masy dodaję tanie warzywo ZAPISZ ZAPISANO Truskawki polej octem. Od pierwszego spróbowania pokochasz ten smak ZAPISZ ZAPISANO Szybki, chrupiący i pełen smaku. Zamiast podawać bób z masłem, robię tę mieszankę ZAPISZ ZAPISANO Młoda kapustka na obiad w sycącym daniu, a i tak są pytania o dokładki ZAPISZ ZAPISANO Zamiast gotować, upiekłam i włożyłam do burgera. Każdy się zajadał ZAPISZ ZAPISANO Weź 2 ogórki, ser i kilka składników do doprawienia. Sałatka o niebo lepsza niż mizeria ZAPISZ ZAPISANO Marynata do skrzydełek na grilla. Olej, przyprawy i 1 dodatkowy produkt zrobią robotę ZAPISZ ZAPISANO