Trwa ładowanie...
d3z9xz0
21-05-2008 09:48

Ciasto z orzechami

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d3z9xz0
Składniki
    • CIASTO
    • 1/2 kg mąki (3 szklanki)
    • 1/2 kostki margaryny
    • 1/2 szklanki cukru pudru
    • 2 jajka
    • 2 łyżeczki miodu
    • 1 łyżeczka sody
      • POLEWA ORZECHOWA
    • 30 dag orzechów włoskich
    • 1/2 kostki margaryny
    • 2 łyżki miodu
    • 1/2 szklanki cukru
      • KREM
    • 1/2 litra mleka
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 2 łyżki budyniu śmietankowego
    • 1 kostka masła
    • 2/3 szklanki cukru pudru
Przepis

Przepis na ciasto: Zagnieść ciasto z wszystkich składników. Podzielić na 2 części. Na jeden placek nałożyć polewę orzechową. Piec po 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
Przepis na polewę orzechową: Margarynę rozpuścić na patelni na małym ogniu, dodać miód i cukier - wymieszać. Dodać orzechy i prażyć przez 3 minuty.
Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować "budyń". Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po trochu wystudzony "budyń". Utrzeć, aż będzie puszyste.
Przekładanie ciasta: Ciasto bez polewy - krem - ciasto z polewą orzechową.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3z9xz0
d3z9xz0
d3z9xz0
Więcej tematów
d3z9xz0