Trwa ładowanie...
d1yzs0c
d1yzs0c

Ciasto z kremem

Przepis
3.7
(32 głosy)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • BISZKOPT: 6 dużych jajek, 3 budynie czekoladowe, 1 szkl. cukru, cukier waniliowy, 3/4 szkl. mąki, łyżeczka proszku do pieczenia.
    • KREM: kost. masła, budyń waniliowy, 1 i 1/2 szkl. mleka, szkl. śmietany 18 %, 1 i 1/2 szkl. mleka w proszku, cukier waniliowy, 3/4 szkl. cukru pudru, 1/2 słoiczka kwaśnego dżemu, polewa czekoladowa.
Przepis

1. Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, cukier waniliowy, sproszkowane budynie i mąkę zmieszaną z proszkiem. Przełożyć na natłuszczoną blaszkę o eym. 26x35cm, piec 30-35 min w temp. 180st. Przestudzić i przekroić na 3 części.
2. Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru waniliowego. Przestudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce zimnego budyniu i po trosze śmietany. Dodać mleko w proszku. Na pierwszy blat ciasta rozsmarować dżem, posmarować warstwą kremu, przykryć drugim blatem. Wyłożyć resztę kremu, położyć ostatni blat ciasta. Polać polewą. Schłodzić.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

d1yzs0c

Podziel się opinią

Share
d1yzs0c

d1yzs0c
d1yzs0c
d1yzs0c