ciasto truskawkowe
- biszkopt
- 3 jajka
- pół szklanki mąki przennej (u mnie filiżnka)
- pół szklanki cukru (też filiżanka)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- masa
- pół kubeczka śmietany
- 2 łyżki miodu (albo cukru)
- kokosy
- no i oczywiście TRUSKAWKI
Przygotowujemy masę na biszkopt, przelewamy do foremki i jakieś 20 minut pieczemy w temp ok 160 stopni.
Po wyciągnięciu ciasta (trochę je schładzamy) i kroimy na dwie równe części (horyzontalnie).
Każdą z tych części smarujemy masą (masa powstaje przez zmiksowanie śmietanki, kokosów i cukru/miodu).
Na dolną warstwę wykłądamy truskawki i przykrywamy ją wartwą górną.
Wkładamy do lodówki na jakieś 30 min i gotowe :)
Przepis dodał użytkownik coco_rosie
Podziel się opinią
Komentarze