Składniki
- BISZKOPT
 - 1,5 szklanki mąki
 - 1,5 szklanki cukru pudru
 - 8 jajek
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - KREM
 
- 1/2 litra mleka
 - 2 łyżki mąki
 - 2 łyżki budyniu śmietankowego
 - 2/3 szklanki cukru pudru
 - 1 masło extra
 - truskawki
 
- 3 galaretki truskawkowe
 
Przepis
Przepis na biszkopt: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę.
Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.
Przepis
Uwaga! 3 galaretki truskawkowe na 1 litr wody.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl