Chińszczyzna
- - około 50 dag mięsa ( może być schab, pierś z kurczaka lub odparzona białą kiełbasą)
- - warzywa do Wok
- - makaron chiński lub ryż
- Sos: -2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- -2 łyżki octu winnego,
- - 2 łyżki sosu sojowego,
- - 2 łyżeczki cukru,
- - 3 łyżki wody mineralnej
Mięso pokroić w paseczki ( jeśli kiełbasa to w polplasterki). Podsmażyć na odrobinie tłuszczu w wok lub głębokiej patelni. Dodać mrożone warzywa do wok, przesmażyć. Połączyć dobrze składniki sosu ze sobą, wlać to do mięsa i warzyw i dusić razem jeszcze około 10 minut. Można na patelnie wrzucić też przygotowany chiński makaron i wymieszać wszystko razem lub tez makaron rozłożyć na talerze i polać sosem.
Przepis dodał użytkownik agazam
Podziel się opinią
Komentarze