Trwa ładowanie...
d4eihbx
09-09-2008 12:41

Chińszczyzna

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d4eihbx
Składniki
  • - około 50 dag mięsa ( może być schab, pierś z kurczaka lub odparzona białą kiełbasą)
  • - warzywa do Wok
  • - makaron chiński lub ryż
  • Sos: -2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • -2 łyżki octu winnego,
  • - 2 łyżki sosu sojowego,
  • - 2 łyżeczki cukru,
  • - 3 łyżki wody mineralnej
Przepis

Mięso pokroić w paseczki ( jeśli kiełbasa to w polplasterki). Podsmażyć na odrobinie tłuszczu w wok lub głębokiej patelni. Dodać mrożone warzywa do wok, przesmażyć. Połączyć dobrze składniki sosu ze sobą, wlać to do mięsa i warzyw i dusić razem jeszcze około 10 minut. Można na patelnie wrzucić też przygotowany chiński makaron i wymieszać wszystko razem lub tez makaron rozłożyć na talerze i polać sosem.

Przepis dodał użytkownik agazam

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4eihbx
d4eihbx
d4eihbx
Więcej tematów
d4eihbx

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj