Trwa ładowanie...
d1ktv6m
d1ktv6m

Chilli con carne

Przepis
4.5
(21 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Składniki
  • 1 puszka 425ml czerwonej fasoli „Gotowane na Parze” Bonduelle
  • 1 puszka kukurydzy złocistej Bonduelle
  • 1/2 papryki jalapeno
  • olej do smażenia
  • 700 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula (drobno posiekana)
  • 4 ząbki czosnku (drobno posiekane)
  • 1 czerwona papryka (pokrojona w kostkę)
  • 2 puszki pomidorów pelati (400 g)
  • Przyprawa do taco i do burrito (po 1 łyżeczce)
  • sól i pieprz do smaku
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 1 pęczek kolendry
Przepis

W garnku na oleju podsmażyć mięso, dodać cebulę i czosnek. Następnie dodać przyprawy do taco i do burrito i jeszcze chwilę podsmażyć. Wlać bulion i gotować, aż mięso będzie miękkie. Papryczkę jalapeno umyć, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona i drobno posiekać. Na patelni podsmażyć paprykę jalapeno, czerwoną paprykę i pomidory pelati. Warzywa połączyć z mięsem i zagotować. Dodać czerwoną fasolę i kukurydzę. Całość zagotować. Dodać drobno posiekaną kolendrę i doprawić do smaku.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Podziel się opinią

Share
d1ktv6m
d1ktv6m
d1ktv6m
d1ktv6m