Chilli con carne
- 1 puszka 425ml czerwonej fasoli „Gotowane na Parze” Bonduelle
- 1 puszka kukurydzy złocistej Bonduelle
- 1/2 papryki jalapeno
- olej do smażenia
- 700 g mielonej wołowiny
- 1 cebula (drobno posiekana)
- 4 ząbki czosnku (drobno posiekane)
- 1 czerwona papryka (pokrojona w kostkę)
- 2 puszki pomidorów pelati (400 g)
- Przyprawa do taco i do burrito (po 1 łyżeczce)
- sól i pieprz do smaku
- 500 ml bulionu drobiowego
- 1 pęczek kolendry
W garnku na oleju podsmażyć mięso, dodać cebulę i czosnek. Następnie dodać przyprawy do taco i do burrito i jeszcze chwilę podsmażyć. Wlać bulion i gotować, aż mięso będzie miękkie. Papryczkę jalapeno umyć, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona i drobno posiekać. Na patelni podsmażyć paprykę jalapeno, czerwoną paprykę i pomidory pelati. Warzywa połączyć z mięsem i zagotować. Dodać czerwoną fasolę i kukurydzę. Całość zagotować. Dodać drobno posiekaną kolendrę i doprawić do smaku.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Podziel się opinią
Komentarze