Chili con carne
- 25 dag czerwonej fasoli
- 75 dag wołowiny
- 25 dag pomidorów
- 1 cebula
- 1 papryka
- 1 ząbek czosnku
- 1 papryczka chili
- sól
- pieprz
- papryka w proszku
- 2 łyżki oleju
Fasolę wymoczyć i ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek posiekać.
Mięso pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni.
Dodać cebulę, czosnek i dusić na małym ogniu. Mięso przełożyć do rondla i wymieszać z ugotowaną odsączoną fasolą. Doprawić pieprzem, papryką chili w proszku, solą i słodką papryką w proszku.
Pomidory obrać ze skórki. Paprykę pokroić w paseczki i wymieszać ją z mięsem.
Wrzucić papryczkę chili i dusić pod przykryciem około 1 i 1/2 godz.
Wkroić pomidory i dusić jeszcze 15 minut.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Podziel się opinią
Komentarze