Trwa ładowanie...
duas09u
24-01-2009 18:31

Chili Con Carne

Przepis
Oceń jako pierwszy:
duas09u
Składniki
  • - 200g chudej wołowiny
  • - 150g cebuli
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 2 świeże papryczki chili
  • - 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 600g pomidorów z puszki
  • - 90g koncentratu pomidorowego
  • - 1 łyżeczka sproszkowanej ostrej papryki
  • - 2 łyżki cukru
  • - 100g wody
  • - 1 kostka bulionu wołowego
  • - 300g czerwonej fasoli z puszki, odsączonej i opłukanej.
Przepis

1. Wołowinę pokroić w kostkę.
2. Posiekać cebulę czosnek i papryczki chili
3. Do posiekanych warzyw dodać oliwę i dusić ok. 2-3min.
4. Dodać wołowinę i dusić ok. 5-6min.
5. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem fasoli i gotować ok. 25-
30min.
6. Dodać fasolę i podgrzewać na małym ogniu ok. 10min.

Smacznego!

Przepis dodał użytkownik gosiatup1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
duas09u
duas09u
duas09u
Więcej tematów
duas09u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj