Chili Con Carne
- - 200g chudej wołowiny
- - 150g cebuli
- - 1 ząbek czosnku
- - 2 świeże papryczki chili
- - 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- - 1 łyżeczka soli
- - 600g pomidorów z puszki
- - 90g koncentratu pomidorowego
- - 1 łyżeczka sproszkowanej ostrej papryki
- - 2 łyżki cukru
- - 100g wody
- - 1 kostka bulionu wołowego
- - 300g czerwonej fasoli z puszki, odsączonej i opłukanej.
1. Wołowinę pokroić w kostkę.
2. Posiekać cebulę czosnek i papryczki chili
3. Do posiekanych warzyw dodać oliwę i dusić ok. 2-3min.
4. Dodać wołowinę i dusić ok. 5-6min.
5. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem fasoli i gotować ok. 25-
30min.
6. Dodać fasolę i podgrzewać na małym ogniu ok. 10min.
Smacznego!
Przepis dodał użytkownik gosiatup1
Podziel się opinią
Komentarze