Trwa ładowanie...
d1nnlr8
24-01-2009 18:31

Chili Con Carne

Przepis
3.0
(3 głosy)
Oceń:
d1nnlr8
Składniki
  • - 200g chudej wołowiny
  • - 150g cebuli
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 2 świeże papryczki chili
  • - 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 600g pomidorów z puszki
  • - 90g koncentratu pomidorowego
  • - 1 łyżeczka sproszkowanej ostrej papryki
  • - 2 łyżki cukru
  • - 100g wody
  • - 1 kostka bulionu wołowego
  • - 300g czerwonej fasoli z puszki, odsączonej i opłukanej.
Przepis

1. Wołowinę pokroić w kostkę.
2. Posiekać cebulę czosnek i papryczki chili
3. Do posiekanych warzyw dodać oliwę i dusić ok. 2-3min.
4. Dodać wołowinę i dusić ok. 5-6min.
5. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem fasoli i gotować ok. 25-
30min.
6. Dodać fasolę i podgrzewać na małym ogniu ok. 10min.

Smacznego!

Przepis dodał użytkownik gosiatup1

d1nnlr8

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1nnlr8
d1nnlr8
d1nnlr8
Więcej tematów
d1nnlr8