Trwa ładowanie...
d3eolte
31-10-2016 12:12

Cebularz

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d3eolte
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Składniki
  • 300 g mąki
  • pół łyżeczki cukru
  • pół łyżeczki soli
  • 12 g drożdży
  • 150 ml ciepłej wody
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka plasterków bekonu
  • sos czosnkowy
Przepis

1. Do szklanki odlać odrobinę wody, dodać drożdże, łyżkę mąki i cukier.2. Dokładnie wymieszać i odstawić na bok na 15 min. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać wodę, zaczyn i sól.3. Z podanych składników ugnieść ciasto (można dosypać mąkę jeśli będzie zbyt kleiste). Ciasto zostawić w misce, przykryć ręcznikiem i odłożyć w ciepłe miejsce na godzinę.4. Cebulę, czosnek i bekon delikatnie podsmażyć.5. Z ciasta uformować placki (o grubości około 0,5 cm). Posmarować sosem czosnkowym Folwark. 6. Nałożyć porcję usmażonego farszu.7. Piec około 12 min w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C.

Przepis dodał użytkownik Kobi

Cebularz
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3eolte
d3eolte
d3eolte
d3eolte
Więcej tematów
d3eolte