Cappuccino
- 5 żółtek
- 1 jajko
- 1 szklanka cukru
- 1 kostka margaryny
- 3 serki homogenizowane waniliowe
- 1,5 szklanki mleka w proszku
- 3 duże łyżki żelatyny
- 20 dag biszkoptów okrągłych
- szklanka naparu z kawy
Żółtka i jajko roztrzepać na parze razem z cukrem. Margarynę zmiksować i stopniowo dodawać serki. Następnie dodać mleko w proszku i utrzepane jajka. Na koniec dodać żelatynę namoczoną w zimnej wodzie (ok. 1/4 szkl. wody) a następnie rozpuszczoną w gorącej kąpieli. Dno dużej tortownicy wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami, na to wyłożyć połowę masy, znowu nasączone biszkopty i drugą połowę masy. Trzeba to zrobić szybko, bo masa po dodaniu żelatyny bardzo szybko gęstnieje
Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6
Podziel się opinią
Komentarze