Cannelloni
- 30 dag tlustego twarogu
- 1 opakowanie rozdrobnionego szpinaku
- 2 puszki rozdrobnionych pomidorow bez skorki
- 1/2 torebki suszonej bazylii
- 6 zabkow czosnkow
- ok 30 dag zoltego sera
- sol i pieprz
Szpinak rozmrozic na patelni dodajac przecisniete przez prase 3 zabki czosnku.Po ostygnieciu wymieszac z twarogiem,przyprawic sola i pieprzem.Pomidory gotowac na patelni przez 15 minut dodajac 1/2 torebki bazylii,przecisniete przez prase 3 zabki czosnku,przyprawic sola i pieprzem.W czasie gotowania pomidorow nadziewamy cannelloni farszem powstalym ze szpinaku i twarogu.Cannelloni wypelnione farszem ukladamy w nasmarowanym tluszczem naczyniu zaroodpornym,nastepnie rozprowadzamy po cannelloni sos pomidorowy i posypujemy startym,zoltym serem.Zapiekamy w piekarniku ok 40 min w temp.320 st (do momentu uzyskania zlotego koloru sera) cena takiego dania 20-25 zl. Smacznego
Przepis dodał użytkownik kalina_101
Podziel się opinią
Komentarze