Trwa ładowanie...
d1l7op9
12-02-2016 09:00

Camembert w panierce z orzechów

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1l7op9
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Składniki
  • dwa krążki sera camembert
  • garść mielonych orzechów włoskich i migdałów
  • 2 garści roszponki
  • 1 garść świeżych malin
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 1 jajko
  • olej rzepakowy do smażenia
  • gęsty sos balsamico
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz
Przepis

W miseczce rozbijamy jajko. Na talerz wysypujemy rozdrobnione w moździerzu lub zmielone orzechy włoskie i migdały. Dodajemy bułkę tartą i delikatnie mieszamy. Ser obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w mieszance orzechów i bułki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Polewamy sosem z żurawiny. Podajemy z sałatką z roszponki i malin, doprawioną odrobiną gęstego sosu balsamico, soli i pieprzu.

Camembert w panierce z orzechów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l7op9
d1l7op9
d1l7op9
d1l7op9
Więcej tematów
d1l7op9