Camembert w panierce z orzechów
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- dwa krążki sera camembert
- garść mielonych orzechów włoskich i migdałów
- 2 garści roszponki
- 1 garść świeżych malin
- 5 łyżek bułki tartej
- 1 jajko
- olej rzepakowy do smażenia
- gęsty sos balsamico
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz
W miseczce rozbijamy jajko. Na talerz wysypujemy rozdrobnione w moździerzu lub zmielone orzechy włoskie i migdały. Dodajemy bułkę tartą i delikatnie mieszamy. Ser obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w mieszance orzechów i bułki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Polewamy sosem z żurawiny. Podajemy z sałatką z roszponki i malin, doprawioną odrobiną gęstego sosu balsamico, soli i pieprzu.
Podziel się opinią
Komentarze