Buritto
- słodka i miękka kukurydza z puszki 1 puszki
- mięso mielone z łopatki 500 g
- Fix Kurczak po meksykańsku 1 saszetka
- ser żółty 300 g
- papryka czerwona 1 szt
- Gotowe placki tortilla 6 szt
Otwieramy i odsączamy kukurydzę, paprykę kroimy w kostkę, ścieramy ser na tarce.
Placki tortilla zawijamy w folię aluminiową (żeby nie wyschły) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, celem podgrzania.
Na patelni podsmażamy mięso bez przypraw ? do momentu aż będzie sypkie. Następnie dolewamy szklankę wody, wszystko posypujemy Fix?em i mieszamy. Następnie dodajemy 2/3 puszki kukurydzy i paprykę (jak będzie duża to nie dodajemy całej), mieszamy i dusimy około 10 minut mieszając.
Starty ser wsypujemy do miseczki i kładziemy na stole. Do drugiej przelewamy zawartość patelni. Na talerze wykładamy po placku tortilli, nadmiar wkładamy do piekarnika, żeby nie wystygły. Każdy indywidualnie nakłada sobie ile chce do placka, posypuje serem i składa na pół lub zawija w rulonik.
Przepis dodał użytkownik iza.kubica
Podziel się opinią
Komentarze