Trwa ładowanie...
d2441re
8 lutego 2016, 09:25

Buraczki obiadowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2441re
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • buraczki
  • 2 jabłka
  • 1-2 łyżki octu
  • cukier
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • mąka
Przepis

Buraczki wyszorować, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka, dodać, ocet, cukier,sól do smaku. Mieszając dusić około 10-15 min. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę po chwili odrobinkę wody; dobrze wymieszać żeby nie było grudek. Wlać do buraczków. Dodać starte na tarce jabłka. Dusić jeszcze około 5 minut…

Przepis dodał użytkownik Izaa

Buraczki obiadowe
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2441re
d2441re
d2441re
d2441re
Więcej tematów
d2441re

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj