Trwa ładowanie...
d23uivl
d23uivl

Buraczki obiadowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

d23uivl
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • buraczki
  • 2 jabłka
  • 1-2 łyżki octu
  • cukier
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • mąka
Przepis

Buraczki wyszorować, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka, dodać, ocet, cukier,sól do smaku. Mieszając dusić około 10-15 min. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę po chwili odrobinkę wody; dobrze wymieszać żeby nie było grudek. Wlać do buraczków. Dodać starte na tarce jabłka. Dusić jeszcze około 5 minut…

Przepis dodał użytkownik Izaa

Buraczki obiadowe
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d23uivl
d23uivl
d23uivl

d23uivl
d23uivl
d23uivl