Buraczki obiadowe
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- buraczki
- 2 jabłka
- 1-2 łyżki octu
- cukier
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
- mąka
Buraczki wyszorować, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka, dodać, ocet, cukier,sól do smaku. Mieszając dusić około 10-15 min. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę po chwili odrobinkę wody; dobrze wymieszać żeby nie było grudek. Wlać do buraczków. Dodać starte na tarce jabłka. Dusić jeszcze około 5 minut…
Przepis dodał użytkownik Izaa
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze