Trwa ładowanie...
d322i7d
21-06-2015 13:30

Bułki maślane

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d322i7d
Składniki
  • 5 g drożdży
  • 190 g mąki
  • 20 g cukru
  • 1 łyżeczkę soli
  • 3 jajka
  • 150 g masła
Przepis

Wszystkie składniki mieszamy, wyrabiamy gładkie ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Formujemy takie bułeczki, jak chcemy. Smarujemy oliwą lub olejem blachę i wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni C piekarnika. W tej temperaturze pieczemy około 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze 7 minut. Najlepiej smakują z ulubionym dżemem.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d322i7d
d322i7d
d322i7d
Więcej tematów
d322i7d

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj