Trwa ładowanie...
ycipk-22eq8f
ycipk-22eq8f

Brownie

Przepis
Trwa ładowanie...
Brownie
Składniki
  • 185 g masła
  • 185 g gorzkiej czekolady
  • 85 g mąki pszennej
  • 40 g gorzkiego kakao
  • 50 g białej czekolady (posiekanej na drobne kawałki)
  • 50 g mlecznej czekolady (posiekanej na drobne kawałki)
  • 3 jajka
  • 275 g drobnego cukru trzcinowego (można zastąpić cukrem pudrem)
Przepis

Papierem do pieczenia wykładamy formę o wymiarach 20x20 cm. Małe kawałki czekolady mieszamy z masłem, roztapiamy i studzimy.

Cukier razem z jajkami ubijamy na jednolitą masę, a następnie mieszamy ją z wcześniej przygotowaną mieszanką. Mąkę z kakao przesiewamy do masy i wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy mleczną oraz białą czekoladę i delikatnie ze sobą łączymy. Taką gotową masę wykładamy do formy. Jej powierzchnia powinna być wygładzona. Ciasto pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Boki brownie powinny odstawać od formy a wierzch ciasta musi być błyszczący.

Ostudzone ciasto jest gotowe do jedzenia. Możemy przechowywać je w szczelnym pojemniku przez dwa tygodnie w lodówce lub miesiąc w zamrażarce.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-22eq8f
ycipk-22eq8f
ycipk-22eq8f
ycipk-22eq8f
ycipk-22eq8f