Trwa ładowanie...
d2gw4lh
29-05-2013 23:05

botwinka

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
d2gw4lh
Składniki
  • 1 duży pęczek botwiny wraz z buraczkami
  • dodatkowo 1 burak, jeśli buraczki przy botwinie są zbyt małe
  • bulion
  • 2 ząbki posiekanego czosnku
  • sok z 1/2 cytryny, ja czasem zamiast soku daję łyzkę octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz
  • słodka śmietana
Przepis

Buraczki obrać i zagotować w okolo 2l bulionu przez 15 minut. Liście dokładnie opłukać i posiekać wraz z łodygami. Dodać do gotujących się buraczków. Dodać rozgniecony czosnek i sok z cytryny. Przyprawić cukrem, solą i sporą ilością pieprzu. Gotować na małym ogniu następne 10-15 minut. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo, z gotowanymi ziemniaczkami Kazdy już na swoim talerzu dodaje smietany;) w zależności od upodobań...

Przepis dodał użytkownik Izaa

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2gw4lh
d2gw4lh
d2gw4lh
Więcej tematów
d2gw4lh

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj