Trwa ładowanie...
d1zwlqc
22-06-2008 16:36

Botwina

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1zwlqc
Składniki
  • 20 dag kurczaka lub cielęciny z kością
  • 2 pęczki botwiny
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • sok z cytryny
  • 1 kubek śmietany lub jogurtu
  • 1 szklanka kwasu burakowego
  • koperek
  • natka pietruszki
  • sol
  • pieprz
  • cukier
  • 2 jaja
Przepis

Z warzyw i mięsa ugotować wywar( ok 1 l), przecedzić przyprawić śmietaną lub jogurtem,solą,pieprzem,cukrem, botwinę umyć, osączyć,pokroić, ugotować pod przykryciem w małej ilości wody zakwaszonej sokiem z cytryny włożyć do zupy, połączyć z pokrojonym w kostkę mięsem wlać kwas burakowy , zagotować przyprawić do smaku , dodać ugotowane na twardo jajka, posypać koperkiem i natką.

Przepis dodał użytkownik emi2307

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1zwlqc
d1zwlqc
d1zwlqc
Więcej tematów
d1zwlqc

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj