WP
WP

Borówki i champagne sabayon - Przepis

Trwa ładowanie...
Borówki i champagne sabayon
Podziel się
Składniki
    • 425 g borówki amerykańskiej (ewentualnie dorodnych jagód)
    • 4 żółtka
    • 2 łyżki cukru pudru
    • 1/2 szklanki szampana lub białego
    • wina musującego
Przepis
  • Włożyć borówki do salaterki lub pucharków i schłodzić w lodówce. Do naczynia ustawionego nad garnkiem z gotującą się wodą (na parze) wsypać cukier, żółtka, wlać szampan i ubijać energicznie na gęstą, puszystą, gładką masę.
  • Zalać nią borówki. Podawać natychmiast z domowymi herbatnikami.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP