Trwa ładowanie...
d1mm6bb
14 czerwca 2008, 14:51

Borówki i champagne sabayon

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1mm6bb
Składniki
    • 425 g borówki amerykańskiej (ewentualnie dorodnych jagód)
    • 4 żółtka
    • 2 łyżki cukru pudru
    • 1/2 szklanki szampana lub białego
    • wina musującego
Przepis
  • Włożyć borówki do salaterki lub pucharków i schłodzić w lodówce. Do naczynia ustawionego nad garnkiem z gotującą się wodą (na parze) wsypać cukier, żółtka, wlać szampan i ubijać energicznie na gęstą, puszystą, gładką masę.
  • Zalać nią borówki. Podawać natychmiast z domowymi herbatnikami.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1mm6bb
d1mm6bb
d1mm6bb
Więcej tematów
d1mm6bb

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj