Biszkopty serowe z dodatkami. Idealne na przyjęcie w domu
Przyjęcia w domu nie mogą odbyć się bez smakowitych przekąsek. Świetnie sprawdzą się biszkopty serowe z różnymi dodatkami. Gwarantujemy, że błyskawicznie znikną ze stołu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
- 200 g sera żółtego Radamer
- 2 duże jajka
- 2 pełne łyżki jogurtu greckiego
- 2 pełne łyżki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 łyżeczka
- sól, pieprz, papryka ostra
Dodatki:
- 150 g sera białego, greckiego sera owczego
- 3 rzodkiewki
- 1 wędzona ryba np. makrela lub inna ulubiona
- świeże zioła: szczypiorek, pietruszka
- kiełki rzodkiewki, kiełki jarmużu
- sól, pieprz
Ser żółty trzemy na drobnych oczkach, dodajemy jajka, jogurt grecki, mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy – wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy. Smażymy niewielkie placuszki/biszkopty na rozgrzanej, natłuszczonej patelni.
Podajemy z ulubionymi dodatkami np. z pastą z makreli (ser biały grecki owczy + wędzona ryba , sól, pieprz, świeży szczypiorek) lub z pastą z rzodkiewki (ser biały grecki owczy + rzodkiewka, sól, pieprz, natka pietruszki, kiełki).
Przepis poleca Sylwia Ładyga, ambasadorka marki Serenada, autorka bloga "Ostra na Słodko" i uczestniczka V edycji programu "Masterchef".
Zobacz wideo: kruche babeczki z owocami
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze