"Bake Off - Ale Ciacho" - to już półfinał!

Uczestnikom trudno ukryć emocje.

W dziewiątym odcinku widzowie i uczestnicy wybiorą się w jedną z ostatnich kulinarnych podróży programu "Bake Off - Ale Ciacho". W półfinałowym odcinku w zadaniu technicznym czworo uczestników zmierzy się z wypiekiem ukochanym przez ludzi na całym świecie - pizzą. Ale żeby wyprawa po smak była kompletna, odwiedzą też Turcję, skąd pochodzi apetycznie słony, drożdżowy placek pide.

W konkurencji autorskiej cukiernicy przygotują wypieki inspirowane własnymi wakacjami, smakami z podróży czy marzeniami o dalekich wyprawach. Kto wróci z tej wędrówki z biletem do finału? "W programie Bake Off - Ale ciacho" uczestnicy walczą o tytuł najlepszego cukiernika - amatora w Polsce. Ich umiejętności ocenia profesjonalne jury: Gosia Molska i Krzysztof Ilnicki. Program prowadzą Paulina Mikuła i Anna Gacek, a tajemnice polskich produktów i wypieków zgłębia Robert Makłowicz.

Program jest realizowany na podstawie cieszącego się ogromną popularnością brytyjskiego formatu The Great Bake Off stworzonego przez Love Productions. To jeden z bezapelacyjnych hitów emitowanych w stacji BBC1 - w 2015 roku był najchętniej oglądanym programem w Wielkiej Brytanii.

Oglądaj "Bake Off - Ale Ciacho" w poniedziałek, o godz. 21.45 na kanale TVP2.
Więcej o programie: http://bakeoff.tvp.pl

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja