Składniki
- jaja - 4 sztuki
 - margaryna - 250 gram
 - olej - 1/3 szklanki
 - mąka pszenna - 1 szklanka
 - mąka ziemniaczana - 1 szklanka
 - proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
 - cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu - KAMIS - 1sztuka
 - kakao - 2-3 łyżki
 - bułka tarta i olej do przygotowania blaszki
 
Przepis
KROK 1:
Margarynę roztapiamy i odstawiamy aby przestygła
Przepis
KROK 2:
Jaja, cukier waniliowy oraz zwykły miksujemy aż uzyskamy w miarę puszystą masę.
Przepis
KROK 3:
Pozostałe suche składniki łączymy ze sobą (oprócz kakao). Mąki dodatkowo przesiewamy przez sitko. Dodajemy do masy z jaj i wszystko ponownie miksujemy. Pod koniec dodajemy przestudzoną margarynę i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Przepis
KROK 4:
Blaszkę smarujemy olejem i posypujemy bułka tartą. Do tak przygotowanej blaszki wykładamy 2/3 powstałej masy. Do pozostałej części dodajemy kakao, miksujemy i wykładamy na jasną masę.
Przepis
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 60-65 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepis
Dekorujemy dowolnie - moja została skromnie przyozdobiona pisakami lukrowymi. :)
Przepis
SMACZNEGO :)