dodatki do żywności (strona 2 z 4)

Eliminuj E-dodatki z żywności. Na co zwracać uwagę na zakupach

Eliminuj E-dodatki z żywności. Na co zwracać uwagę na zakupach

Katarzyna Gileta Katarzyna Gileta
Jemy coraz mniej pieczywa. Co znajdziemy w chlebie?

Jemy coraz mniej pieczywa. Co znajdziemy w chlebie?

Katarzyna Gileta Katarzyna Gileta
Pasta jajeczna – domowa czy ze sklepu? Którą wybrać?
GALERIA

Pasta jajeczna – domowa czy ze sklepu? Którą wybrać?

Katarzyna Gileta Katarzyna Gileta
Aromaty spożywcze. Co powinniśmy o nich wiedzieć?

Aromaty spożywcze. Co powinniśmy o nich wiedzieć?

Katarzyna Gileta Katarzyna Gileta
Czym „farbowana” jest żywność?
GALERIA

Czym „farbowana” jest żywność?

Katarzyna Gileta Katarzyna Gileta
Polirycynooleinian poliglicerolu - E476

Polirycynooleinian poliglicerolu - E476

Siarczan potasu - E515

Siarczan potasu - E515

Acesulfam K - E950

Acesulfam K - E950

Kwas glutaminowy - E620

Kwas glutaminowy - E620

Tlenek wapnia - E529

Tlenek wapnia - E529

Szelak - E904

Szelak - E904

Wodorotlenek wapnia - E526

Wodorotlenek wapnia - E526

Wzmacniacze smaku E600 - E699

Wzmacniacze smaku E600 - E699

Pektyny - E440

Pektyny - E440

Tokoferol - E306

Tokoferol - E306

Sukraloza - E955

Sukraloza - E955

Siarczan amonu - E517

Siarczan amonu - E517