Trwa ładowanie...
d4i2d10
20-06-2020 06:51

Zupa szczawiowa. Klasyczny przepis na letni obiad

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4i2d10
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 1,5 litra rosołu (może być z kostki)
  • 2-3 garście szczawiu
  • 5-6 ziemniaków
  • 4 jajka na twardo
  • 2 łyżki słodkiej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
Przepis
  • Zagotować rosół z przyprawami, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
  • Gotować, aż zmiękną, wtedy dodać umyty i posiekany szczaw. Na koniec dodać śmietanę.
  • Podawać z jajkami przekrojonymi na pól.
  • Posypać natką pietruszki lub koperkiem.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Zupa szczawiowa. Klasyczny przepis na letni obiad
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4i2d10
d4i2d10
d4i2d10
d4i2d10
Więcej tematów
d4i2d10