Trwa ładowanie...
d35d3xu
27-11-2014 22:02

Zupa cytrynowa z kurczakiem

Przepis
4.0
(8 głosów)
Oceń:
d35d3xu
Składniki
  • 1 udko z kurczaka
  • 200 g mrożonej włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 2 żółtka
  • 1 duży kiszony ogórek
  • 1 liść laurowy
  • sól do smaku
  • Do podania:
  • pół pęczka natki pietruszki
  • szklanka ryżu.
Przepis

W garnku zagotowujemy 1,5 litra wody i wrzucamy umyte wcześniej udko. Dodajemy liść laurowy i gotujemy 25 minut. Dodajemy zmrożoną włoszczyznę, cebulę opaloną nad palnikiem lub na suchej patelni i gotujemy 5 minut. Wyjmujemy udko z wywaru, obieramy z mięsa, kroimy i wrzucamy z powrotem do zupy.

Sok z cytryny mieszamy z 2 żółtkami i śmietaną. Wlewamy mieszankę do zupy. Ogrzewamy całość jeszcze 7 minut, nie dopuszczając jednak do wrzenia. Dodajemy ogórek starty na tarce o dużych oczkach i mieszamy. Zupę podajemy z ryżem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35d3xu
d35d3xu
d35d3xu
Więcej tematów
d35d3xu