zupa chrzanowa...
- 3 kawałki białej kiełbasy,
- 2 cebule,
- ziele angielskie, liść laurowy, grzyby suszone,
- sól, cukier,pieprz
- 1 słoiczek chrzanu 200 ml lub jeszcze lepszy świeżo starty chrzan
- mała śmietana 18%,
- 2 łyżki mąki (niekoniecznie),
- 4 jajka,
Nastawiamy wodę około 1,5 litra z cebulą i przyprawami. Dodajemy opłukaną białą kiełbasę. Gotujemy ok. 30 min. Po tym czasie wyjmujemy kiełbasę z wywaru. Dodajemy chrzan. Zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną schłodzonej zupy (nie jest to konieczne, jeśli nie musicie mieć gęstej zupy). Doprawiamy śmietaną oraz solą i cukrem do smaku. Jaja gotujemy na twardo i dzielimy na ćwiartki. Ugotowaną kiełbasę kroimy na kawałki i wrzucamy na talerz nalanej zupy. Zupę podajemy bardzo gorącą...
Przepis dodał użytkownik Izaa
Podziel się opinią
Komentarze