Trwa ładowanie...
d2t4dht
19 kwietnia 2009, 12:17

Zrazy zwijane

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2t4dht
Składniki
  • mięso na zrazy 1 kg
  • jaja 2 szt
  • natka pietruszki suszona 200 g
  • bułka tarta 1 szkl
  • śmietana 1 szkl
  • mleko 1/2 szkl
  • sól
  • pieprz
Przepis

Umyte i obsuszone mięso pokroić na cienkie plastry i zbić.

Przygotować farsz: wymieszać tarta bułkę, jajka, mleko i pietruszkę.
Posolić i popieprzyć do smaku.

Farszem smarować plastry mięsa, zwinąć je w ruloniki, spiąć wykałaczką lub związać nitką.

Obsmażyć na tłuszczu, przełożyć do rondla i dusić pod przykryciem do miękkości.

Na końcu wlać śmietanę.
Podawać z mizerią, marchewką z groszkiem.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2t4dht
d2t4dht
d2t4dht
Więcej tematów
d2t4dht

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj