Trwa ładowanie...
Informacja prasowa

Wojciech Modest Amaro i Paco Pérez zapraszają na kolację

Wojciech Modest Amaro - laureat Grand Prix de l'art de La Cuisine 2020, najbardziej prestiżowej nagrody świata kulinarnego oraz pierwszy w Polsce Szef Kuchni wyróżniony Gwiazdką Przewodnika Michelin połączy talent i pasję z Paco Pérez'em - zdobywcą 5 gwiazdek, by wspólnie przygotować niezapomnianą kolację w restauracji ARCO by Paco Pérez w Gdańsku.

Share
Wojciech Modest Amaro - laureat Grand Prix de l'art de La Cuisine 2020  Wojciech Modest Amaro - laureat Grand Prix de l'art de La Cuisine 2020 Źródło: materiały partnera
d2sk6an

To wydarzenie wyjątkowe nie tylko na skalę Polski, ale i Europy - nieczęsto dwóch mistrzów kulinarnych, dwie różne osobowości i niepodważalne autorytety kulinarne staną ramię w ramię, aby oczarować Gości spektaklem kulinarnym jakiego jeszcze nie było. Menu na razie pozostaje tajemnicą, ale wiemy, iż już dziś obu szefów pieczołowicie nad nim pracuje. Będzie to popis kreatywności, ale zarazem autorskiego podejścia do tekstur, smaków, składników oraz sztuki podania. Smak autorskiego menu podkreślać będzie specjalnie dobrana na tę okazję selekcja alkoholi oraz doskonała muzyka na żywo. Goście w ramach kolacji otrzymują cały wachlarz emocji, których nie sposób było do tej pory zaznać w żadnym innym miejscu w Polsce.

Wydarzenie to będzie miało miejsce 21 i 22 stycznia (zaplanowano 2 kolacje) na 33 piętrze Olivia Star - najwyższego budynku północnej Polski, w restauracji ARCO by Paco Perez. Restaurację ARCO można określić jako jeden z najciekawszych europejskich projektów fine diningowych, nie tylko ze względu na wyjątkowy spektakl kulinarny, którym oczarowuje swoich Gości, ale również najpiękniejszy widok w Polsce na Zatokę Gdańską oraz całe Trójmiasto, niebywałą selekcję win i alkoholi oraz wystrój, zaprojektowany przez wybitnych europejskich architektów.

Restauracja ARCO by Paco Perez materiały partnera
Restauracja ARCO by Paco PerezŹródło: materiały partnera, fot: Ivo Ledwozyw

Poza wrażeniami kulinarnymi, na uwagę zasługuje również fakt, iż w tak ciężkich dla branży czasach tak wielkie autorytety jako Paco Pérez i Wojciech Modest Amaro wzajemnie się wspierają, pozostają w serdecznych relacjach i wzajemnie inspirują, przekraczając kolejne granice kulinarnego mistrzostwa. 

Informacja prasowa
d2sk6an

Podziel się opinią

Share
d2sk6an
d2sk6an
Więcej tematów