Wiosenna sałatka z jajkami. Wypróbuj przepis na Wielkanoc

Smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka, idealna na każdą okazję. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Wiosenna sałatka z jajkami. Wypróbuj przepis na WielkanocWiosenna sałatka z jajkami. Wypróbuj przepis na Wielkanoc
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 5 jajek
  • 15 dag sera żółtego
  • 15 dag szynki drobiowej
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przepis

  • Jajka gotuję na twardo, po ugotowaniu obieram, drobno siekam.
  • Następnie dodaję pokrojony w kostkę żółty ser oraz szynkę.
  • Rzodkiewki myję, osuszam, drobno kroję, przekładam do pozostałych składników.
  • Na koniec dodaję jogurt, majonez, sól, pierz i dokładnie mieszam.
  • Sałatkę przekładam do naczynia i dowolnie dekoruję.
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości