Szybki obiad. Przepis na dorsza duszonego w mleku kokosowym
Znudziła ci się ryba w panierce? Przygotuj na obiad dorsza duszonego w mleku kokosowym. Tak przygotowana ryba dosłownie rozpływa się w ustach. Jest niezwykle miękka i aromatyczna. Dorsz duszony w mleku kokosowym doskonale smakuje z ryżem i surówką z białej kapusty.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Podsmażyć pokrojoną cebulę. Po chwili wrzucić pokrojoną zieloną paprykę, papryczkę chili i czosnek. Podsmażyć i dodać pomidory.
- Po kilku minutach smażenia dodać natkę i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać mleko kokosowe.
- Dokładnie wymieszać i na małym ogniu doprowadzić do wrzenia.
- Wrzucić kawałki ryby i dusić ok. 15 minut na bardzo małym ogniu.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl