31-01-2009 (18:57)

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym - Przepis

Trwa ładowanie...
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym
Podziel się
Składniki
  • 1 kg lopatki
  • 1 peczek wloszczyzny
  • 1 śmietana
  • 3 łyzki chrzanu
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki mąki
Przepis

Wloszczyzne obrać, umyć i obrać,mięso umyc .Do garnka z woda dodać mięso,tyle wody aby przykryła mięso,zagotowac i zszumować.Dodać wloszczyznę i ugotowac do miękkosci.Wyjąć mięso ,kiedy troche ostygnie,pokroić w plastry.Wymieszać mąkę i śmietane ,zagęścić tym sos,dodac chrzan ,doprawić solą i pieprzem.Plasrtry mięsa dodac do sosu i chwilę podgrzewac.Podawać z ziemniakami.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne