19-06-2008 (21:07)

Staropolskie filety schabowe z aromatem trawy żubrowej i jabułka w sosie żurawinowym - Przepis

Trwa ładowanie...
Staropolskie filety schabowe z aromatem trawy żubrowej i jabułka w sosie żurawinowym
Podziel się
Składniki
  • schab b/k ? 180 g
  • - jabłko ? 50 g
  • - trawa żubrowa ? 6 szt
  • - ziemniaki młode ? 120 g
  • - migdały płatki ? 20 g
  • - szparagi świeże ? 2 szt
  • - olej z orzechów laskowych ? 5 g
  • - koperek ? 5 g
  • - oliwa z oliwek ? 10 g
  • - żurawina ? 10 g
  • - śmietana ? 30 g
  • - miód pitny ? 50 ml
  • - przyprawy: sól, pieprz
Przepis

Schab zamarynować w miodzie pitnym, trawie żubrowej i oleju z orzechów. Jabłko pokroić w plastry, wyciąć gniazda.
Ziemniaki obrać w kształcie jabłek, jedno kwadratowe, ugotować, następnie opanierować w żółtku i migdałach, zapiec w piekarniku.
Filety wyciąć z kieszenia, nadziać podsmażonymi jabłkami i trawą żubrową, smażyć na oliwie. Na patelnię po smażeniu wlać miód pitny, żurawinę i śmietanę. Ugotowane szparagi powiązać trawą żubrową, wyporcjować.

Przepis dodał użytkownik pmakowska3

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne