Śledzie w śmietanie z jabłkami
Po węgiersku, japońsku, po kaszubsku czy też pod pierzynką. Każda gospodyni ma sprawdzony przepis na śledzie. Mięso ryby jest delikatne, dlatego pasuje do wielu dodatków. na wigilijną kolację prponujemy śledzia w śmietanie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- 4-5 płatów śledziowych
- 1 cebula szklanka śmietany
- 2-3 jabłka
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
- Płaty pokroić, cebulę obrać i pokroić w krążki, przelać wrzątkiem na sitku.
- Odcedzić i ułożyć na śledziach.
- Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce, pokropić sokiem cytrynowym.
- Ułożyć na cebuli i polać śmietaną wymieszaną z solą i pieprzem.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze