Śledzie w domowym sosie tatarskim. Ekspresowy przepis
Śledzie w sosie tatarskim to smakowite połączenie. Nie wyobrażam sobie bez nich świątecznego stołu. Zamiast kupować gotowy sos tatarski, warto przygotować go samemu. To bardzo proste, a efekt będzie fantastyczny!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 5-6 filetów śledziowych
- 6-8 marynowanych grzybów
- 2-3 ogóreki konserwowe
- 2 jajka na twardo
- słoik majonezu
- pieprz
- sól do smaku
Przepis
- Posiekać grzyby, jajka i ogórek konserwowy.
- Zalać majonezem, lekko posolić i posypać pieprzem. Wymieszać.
- Filety pokroić na dzwonka lub zwinąć w ruloniki.
- Zalać przygotowanym sosem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl