Sałatka z tuńczykiem i ryzem. Hit rodzinnych imprez

Szybka i smaczna sałatka z tuńczykiem i ryżem. Większość składników potrzebnych do jej przygotowania, znajdziemy w lodówce. Taka sałatka jest idealna dla niezapowiedzianych gości lub na kolację. Warto wypróbować.

Sałatka z tuńczykiem i ryzem. Hit rodzinnych imprezSałatka z tuńczykiem i ryzem. Hit rodzinnych imprez

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka (w kawałkach w sosie własnym)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 saszetka ryżu
  • 3 jajka
  • 1 papryka czerwona
  • 5 łyżek majonezu
  • 10 dkg startego sera żółtego (na grubej tarce)
  • pieprz i sól

Przepis

1. Ryż gotujemy i odstawiamy, aby dobrze wystygł.
2. Odsączamy olej od tuńczyka i mieszamy lekko widelcem w salaterce z ryżem.
3. Kroimy paprykę (wydrążoną) oraz jajka w drobne kosteczki.
4. Wsypujemy puszkę kukurydzy i ser żółty.
5. Dodajemy 5 łyżek majonezu, pieprz i sól.
6. Wszystko razem mieszamy.

Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości