Zrób pastę do kanapek z trzech składników. Syci na długo i pomaga schudnąć
Tuńczyk dostarcza pełnowartościowe białko, a przy tym jest niskokaloryczny i bogaty w kwasy omega-3, które wspomagają pracę serca i mózgu. To także źródło jodu, selenu i fosforu, czyli składników kluczowych dla sprawnego metabolizmu. Twaróg wnosi wapń, witaminy z grupy B i dodatkową porcję łatwo przyswajalnego białka.
Takie połączenie nie tylko podkręca tempo przemiany materii, ale też zapewnia długotrwałe uczucie sytości. To prosty, zdrowy i uniwersalny przepis, który świetnie sprawdzi się w diecie redukcyjnej oraz w codziennym menu osób dbających o sylwetkę.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Sałatka z wędzonym kurczakiem. Znika ze stołu szybciej niż się ją robi
Przepis na pastę z tuńczyka i twarogu
Składniki:
- 1 opakowanie tuńczyka w wodzie (130 g),
- 1/2 opakowania twarogu chudego (125 g),
- 1 łyżka jogurtu naturalnego skyr (25 g),
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
Krok 1. Twaróg umieść w miseczce i rozgnieć widelcem. Dodaj jogurt i wymieszaj.
Krok 2. Następnie dodaj odcedzonego i rozdrobnionego widelcem tuńczyka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3. Przełóż do wygodnego naczynia i gotowe.