Rybne burgery polecają się na kolację. Pycha!
Przepyszna propozycja na kolacje. Burgery rybne w domowym wydaniu. Bazą do przygotowania burgerów jest dobrej jakości tuńczyk w puszce. Kupując tuńczyka, wybierajcie produkty z certyfikatem MSC, oznaczone niebieskim logo ze znakiem ryby.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 480 g tuńczyka w oliwie z oliwek MSC
- 6 kromek chleba
- 1 jajko
- 2 łyżeczki musztardy
- gałązka pietruszki
- 1 cebula
Przepis
- Z chleba usuń skórki i umieść go w misce. Dodaj tuńczyka i drobno posiekaną cebulę, pietruszkę, jajko, musztardę i majonez. Dopraw do smaku i dobrze wymieszaj.
- Z powstałej masy uformuj kulki, zgnieć je, nadając im wygląd burgera i usmaż na patelni.
- Podaj w opiekanej bułce lub z frytkami wraz z zieloną sałatką z sezonowymi warzywami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl