Ryba po japońsku - Przepis

Trwa ładowanie...
Ryba po japońsku
Podziel się
Składniki
  • 1kg filetów z morszczuka
  • 1kg cebuli
  • 1kg słoik papryki konserwowej
  • 1kg słoik ogórków konserwowych
  • 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 mały słoiczek ketchupu (może być pikantny)
  • 1 szklanka oleju
  • 4 szklanki wody
  • 6 łyżek octu
  • 6łyżek cukru
  • Jajka i mąka do panierki
  • Olej do smażenia
Przepis

Filety z morszczuka panierować w jajku i mące, następnie smażyć na rozgrzanym oleju. Pozostawić do ostygnięcia.
Cebulę obrać i pokroić w paski można ją lekko poddusić. Ogórki konserwowe i paprykę konserwową kroimy w paski i przekładamy do miseczki.
Zalewa: do większego garnka wlewamy 4szkl.wody , szklankę oleju, mały słoiczek przecieru pomidorowego i słoiczek ketchupu ,6 łyżek cukru, 6łyżek octu - to wszystko gotujemy.
W salaterce układamy rybę, cebulę, ogórek i paprykę zalewamy gorącą zalewą i tak na przemian.
SMACZNEGO.

Przepis dodał użytkownik elzbietar1963

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne