Przepis na słodką kolację. Banany smażone w cieście kokosowym
Banany smażone w cieście to popularna azjatycka przekąska. Przepis nie jest trudny, a składniki znajdziecie w najbliższym sklepie spożywczym. Smażone banany smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. W wersji na bogato możecie do nich podać sos czekoladowy. Dzieciaki będą się ustawiać w kolejce z talerzami!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Banany obierz ze skórki, odetnij i odrzuć po 5 mm miąższu z obu końców. Następnie poprzekrawaj banany wzdłuż na połówki, a potem każdą połówkę przekrój jeszcze w poprzek na dwie równe części.
- Każdą cząstkę banana oprósz cynamonem, obtocz w przygotowanym cieście i smaż około 5 minut na rozgrzanym maśle.
- Ułóż na talerzu lub podaj w miseczce.
- Doskonale smakuje jako gorący deser, można też podać je na słodką kolację.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl