Trwa ładowanie...
d4ap1tr
20-05-2015 07:23

Pomarańczowe krewetki

Przepis
5.0
(7 głosów)
Oceń:
d4ap1tr
Składniki
  • 20 dużych krewetek
  • 1 zielona papryka
  • 3 średnie pomarańcze
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Przygotuj marynatę: obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wyciśnij sok z pomarańczy i dodaj do niego czosnek, miód, przecier pomidorowy, paprykę w proszku, sól oraz pieprz. Wymieszaj składniki marynaty, zalej nią krewetki i odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.

Przekrój paprykę na pół, usuń gniazdo nasienne i pokrój w kawałki. Następnie odsącz krewetki. Nabijaj krewetki i paprykę na przemian na patyczki do szaszłyków. Piecz lub grilluj około 7 minut i podawaj.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ap1tr
d4ap1tr
d4ap1tr
Więcej tematów
d4ap1tr