Trwa ładowanie...
d21fn19
30-03-2017 09:34

Obazda - bawarska pasta serowa z camemberta

Przepis

Obazda, czyli bawarska pasta serowa z sera camembert, to popularna przekąska (jak również składnik np. śniadań) podawana z pieczywem, krakersami i kuflem piwa. Jest tak smaczna, że w praktyce każdy sposób konsumpcji jest dobry.

d21fn19
4.2
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

www.justmydelicious.com
Źródło: www.justmydelicious.com
Składniki
  • 125 g sera camembert
  • 100 g kremowego serka naturalnego
  • sól himalajska do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • piwo dla konsystencji
Przepis

Camembert, serek kremowy, sól oraz pieprz zblenduj ze sobą. Następnie dodaj odrobinę piwa – tak, aby konsystencja pasty odpowiadała twoim preferencjom. I już.
Do pasty warto dodać czosnek lub cebulę. Można też użyć smakowego serka kremowego, np. czosnkowego lub ze szczypiorkiem czy papryką. Zamiast piwa można użyć jogurtu naturalnego, mleka lub śmietany.
Zobacz także: sos tatarski nie tylko do kanapek

Obazda - bawarska pasta serowa z camemberta
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21fn19
d21fn19
d21fn19
d21fn19
Więcej tematów
d21fn19