Trwa ładowanie...
Artykuł sponsorowany

Naturalnie wybieraj ekoprodukty

Ekologiczne produkty coraz częściej trafiają na nasze stoły. Wybierane są ze względu na naturalne pochodzenie, wyższą jakość, doskonały smak i bogactwo składników odżywczych. Ich szczególne właściwości potwierdza certyfikat rolnictwa ekologicznego.

Share
Materiał współfinansowany ze środków UE
Materiał współfinansowany ze środków UEŹródło: materiały partnera
d29a5al

Naturalne produkty nabiałowe z tzw. euroliściem mają swoje źródło w ekologicznym rolnictwie, które dostarcza tobie i twoim bliskim świeżą, smaczną i zdrową żywność. Prawo do umieszczania tego znaku na etykiecie mają wyłącznie producenci, przetwórcy lub importerzy, którzy uzyskali certyfikat produkcji ekologicznej. Muszą oni spełnić wiele rygorystycznych wymagań, przestrzegać zakazów stosowania chemicznych nawozów i pestycydów, antybiotyków dla zwierząt, dodatków do żywności czy środków ułatwiających jej przetworzenie. W ekologicznym rolnictwie obowiązuje całkowity zakaz używania GMO, a hodowla zwierząt wyróżnia się tym, że spędzają one czas na wolnym wybiegu i karmione są głównie naturalną paszą ekologiczną. Często słyszymy określenie „mleko od szczęśliwej krowy”, które dotyczy zwierząt karmionych wyłącznie naturalnymi paszami, pielęgnowanych z troską i dbałością, cieszących się naturą na co dzień.

materiały partnera
Materiał współfinansowany ze środków UEŹródło: materiały partnera

Dlatego Kefir EKO, Maślanka naturalna EKO, Mleko świeże EKO, Mleko odtłuszczone EKO, Śmietanka EKO wyprodukowane z ekologicznego mleka są naturalne, pełne wartościowych składników, a także wyróżniają się doskonałym smakiem.

d29a5al

Dzięki tym walorom oraz najwyższej jakości są one coraz częściej wybierane przez rosnącą grupę świadomych konsumentów. Włączenie ich do codziennego jadłospisu nie tylko wzbogaca kuchnię, ale też zdrowo wspomaga organizm.

Świadomi konsumenci wiedzą, że produkty ekologiczne mają swoją wartość. Spełnienie wszystkich norm certyfikacji unijnej powoduje, że ich produkcja wymaga dużych nakładów i czasu, dlatego np. ekologiczny nabiał na półce sklepowej kosztuje nieco więcej.

Sięgając choćby po jeden certyfikowany produkt z tzw. euroliściem, działasz na rzecz swojego zdrowia, ale też kondycji całego środowiska naturalnego.

materiały partnera
Materiał współfinansowany ze środków UEŹródło: materiały partnera
Artykuł sponsorowany
d29a5al

Podziel się opinią

Share
d29a5al
d29a5al
Więcej tematów