Najprostszy sposób na postrzępienie kurczaka. Potrzebujesz tylko widelca
Gotowany i rozdrobniony kurczak z rosołu może być składnikiem wielu pysznych dań. Zapiekanki, farsz do krokietów, potrawka, pasta kanapkowa. Możemy tak wyliczać w nieskończoność. Podpowiadamy prosty sposób, by postrzępić kawałki gotowanego mięsa drobiowego.
Gotowanego kurczaka możesz pokroić lub porwać na kawałki palcami. Jednak nie jest to najlepsze rozwiązanie. By uzyskać puszyste i delikatne fragmenty mięsa wykorzystaj widelec.
Zacznij od przygotowania mięsa. Ugotowane w bulionie pierś, pałki czy udko powinny być jeszcze ciepłe, ale nie gorące. Usuń skórę i chrząstki, oddziel mięso od kości. Jedną ręką przytrzymaj większy fragment. Następnie za pomocą widelca odrywaj mniejsze kawałeczki. Postrzępione mięso możesz wykorzystać od razu lub przechowywać w lodówce przez 2-4 dni.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl