Najprostszy sposób na postrzępienie kurczaka. Potrzebujesz tylko widelca

Gotowany i rozdrobniony kurczak z rosołu może być składnikiem wielu pysznych dań. Zapiekanki, farsz do krokietów, potrawka, pasta kanapkowa. Możemy tak wyliczać w nieskończoność. Podpowiadamy prosty sposób, by postrzępić kawałki gotowanego mięsa drobiowego.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Mięso z rosołu możesz przechowywać w lodówce nawet przez 4 dni
Mięso z rosołu możesz przechowywać w lodówce nawet przez 4 dni (123RF)
WP

Gotowanego kurczaka możesz pokroić lub porwać na kawałki palcami. Jednak nie jest to najlepsze rozwiązanie. By uzyskać puszyste i delikatne fragmenty mięsa wykorzystaj widelec.

Zacznij od przygotowania mięsa. Ugotowane w bulionie pierś, pałki czy udko powinny być jeszcze ciepłe, ale nie gorące. Usuń skórę i chrząstki, oddziel mięso od kości. Jedną ręką przytrzymaj większy fragment. Następnie za pomocą widelca odrywaj mniejsze kawałeczki. Postrzępione mięso możesz wykorzystać od razu lub przechowywać w lodówce przez 2-4 dni.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

WP
Polub WP Kuchnia
WP
WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.
WP