Trwa ładowanie...

Najprostszy sposób na postrzępienie kurczaka. Potrzebujesz tylko widelca

Gotowany i rozdrobniony kurczak z rosołu może być składnikiem wielu pysznych dań. Zapiekanki, farsz do krokietów, potrawka, pasta kanapkowa. Możemy tak wyliczać w nieskończoność. Podpowiadamy prosty sposób, by postrzępić kawałki gotowanego mięsa drobiowego.
Share
Mięso z rosołu możesz przechowywać w lodówce nawet przez 4 dni
Mięso z rosołu możesz przechowywać w lodówce nawet przez 4 dniŹródło: 123RF
d28yryf

Gotowanego kurczaka możesz pokroić lub porwać na kawałki palcami. Jednak nie jest to najlepsze rozwiązanie. By uzyskać puszyste i delikatne fragmenty mięsa wykorzystaj widelec.

Zacznij od przygotowania mięsa. Ugotowane w bulionie pierś, pałki czy udko powinny być jeszcze ciepłe, ale nie gorące. Usuń skórę i chrząstki, oddziel mięso od kości. Jedną ręką przytrzymaj większy fragment. Następnie za pomocą widelca odrywaj mniejsze kawałeczki. Postrzępione mięso możesz wykorzystać od razu lub przechowywać w lodówce przez 2-4 dni.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d28yryf

Podziel się opinią

Share
d28yryf
d28yryf
Więcej tematów